local phone 06 85 72 25 70 – Overlijden melden   24/7

Begraven in Nederland

Steeds meer moslims kiezen ervoor om begraven te worden in Nederland. Nederland biedt verschillende mogelijkheden voor islamitisch begraven aan. Hierbij kunt u denken aan gemeentelijke begraafplaatsen met een islamitisch grafakker, natuurbegraafplaatsen of islamitische privé begraafplaatsen.
Hieronder worden de mogelijkheden nader toegelicht:
 
* Gemeentelijke begraafplaats met een islamitisch grafakker. Bijna elke gemeente in Nederland biedt op zijn gemeentelijke begraafplaats een islamitisch grafakker aan. De graven zijn hierbij gescheiden van niet-moslims en richting Mekka gegraven. De meeste gemeentelijke begraafplaatsen met een islamitisch gedeelte bieden geen grafrust voor onbepaalde tijd aan. Wel kunt u het graf huren voor 10, 20, 30 en soms 50 jaar. Uiteraard kunt u deze verlengen nadat de huurperiode verlopen is. Er zijn enkele begraafplaatsen die hun graven afgeven voor onbepaalde tijd. De kosten zijn hiervoor wel aanzienlijk hoog. Op sommige begraafplaatsen is het mogelijk om zonder kist begraven te worden. 
Voor meer informatie over gemeentelijke begraafplaatsen met een islamitisch grafakker kunt u contact met ons opnemen.
 
* Natuurbegraafplaatsen. Een natuurbegraafplaats is een stukje bos of natuur (met een hek eromheen) die dient als begraafplaats. De graven liggen niet op rijen, maar verspreid door het bos heen. Op een natuur begraafplaats word je altijd voor onbepaalde tijd begraven en overgelaten aan de natuur. Er gelden hier strenge regels m.b.t. grafstenen. Het begraven op een natuurbegraafplaats is redelijk betaalbaar. Echter is het grootste nadeel dat moslims geen aparte plek hebben en verspreid liggen tussen niet-moslims. Het is wel mogelijk om zonder kist en richting Mekka begraven te worden. Op enkele natuurbegraafplaatsen in Nederland zijn dieren welkom en kun je deze tegenkomen.
 
* Islamitische privé begraafplaatsen. Een islamitische privé begraafplaats is een aparte privé begraafplaats die in eigendom is van de islamitische gemeenschap. Op deze begraafplaats koop je direct een graf voor onbepaalde tijd. Je wordt nooit meer opgegraven en het onderhoud zit er bij inbegrepen. Er komen na overlijden geen kosten meer bij na verloop van tijd voor de nabestaande. Op dit moment is er één islamitisch privé begraafplaats in gebruik. Deze ligt in Almere en is eigendom van de Ar-raza gemeenschap. U kunt hier zowel terecht voor het begraven van volwassen, kinderen en foetussen.

 

Contact

building   Islamitische Uitvaartzorg Amanah
location Koningin Wilhelminaweg 479 3737 BE Groenekan (Utrecht)
mail   Info@Amanahuitvaart.nl
folder KVK 63345293
Algemene voorwaarden: Algemene Voorwaarden Amanah

06 85 72 25 70 – Overlijden melden  24/7
06 24 74 29 71 – Algemene vragen  09:00 - 17:00

Exclamation Triangle Check code