local phone 06 85 72 25 70 – Overlijden melden   24/7

Begraven in Nederland

Steeds meer moslims kiezen ervoor om begraven te worden in Nederland. Nederland biedt verschillende mogelijkheden voor islamitisch begraven aan. Hierbij kunt u denken aan gemeentelijke begraafplaatsen met een islamitisch grafakker, natuurbegraafplaatsen of islamitische privé begraafplaatsen.

Hieronder worden de mogelijkheden nader toegelicht:

* Islamitische privé begraafplaatsen. Een islamitische privé begraafplaats is een aparte privé begraafplaats die in eigendom is van de islamitische gemeenschap. Op deze begraafplaats koop je direct een graf voor onbepaalde tijd. Je wordt nooit meer opgegraven en het onderhoud zit er bij inbegrepen. Er komen na overlijden geen kosten meer bij na verloop van tijd voor de nabestaande. Op dit moment zijn er twee islamitische privé begraafplaatsen in gebruik. In Zuidlaren en Almere. In Bergen op zoom en Maastricht kunt u ook voor onbepaalde tijd begraven worden. Deze begraafplaatsen zijn geen eigendom van Moslims maar bij beide begraafplaatsen zijn Islamitische stichtingen betrokken om er voor te zorgen dat het 100% veilig is. Deze begraafplaatsen zijn wel privé en geen eigendom van de gemeente. U kunt hier zowel terecht voor het begraven van volwassen, kinderen en foetussen.

* Gemeentelijke begraafplaats met een islamitisch grafakker. Bijna elke gemeente in Nederland biedt op zijn gemeentelijke begraafplaats een islamitisch grafakker aan. De graven zijn hierbij gescheiden van niet-moslims en richting Mekka gegraven. De meeste gemeentelijke begraafplaatsen met een islamitisch gedeelte bieden geen grafrust voor onbepaalde tijd aan. Wel kunt u het graf huren voor 10, 20, 30 en soms 50 jaar. Uiteraard kunt u deze verlengen nadat de huurperiode verlopen is. Er zijn enkele begraafplaatsen die hun graven afgeven voor onbepaalde tijd. Dit zijn o.a. Utrecht, Nuenen, Heerlen, Rotterdam en Roermond. Op sommige begraafplaatsen is het mogelijk om zonder kist begraven te worden. Er word dan een bekisting van hout of beton in het graf gemaakt.

Voor meer informatie over gemeentelijke begraafplaatsen met een islamitisch grafakker kunt u contact met ons opnemen.

* Natuurbegraafplaatsen. Een Natuurbegraafplaats is een stukje bos of natuur (met een hek eromheen) die dient als begraafplaats. De graven liggen niet altijd op rijen, maar vaak verspreid door het bos heen. Op een Natuurbegraafplaats wordt je altijd voor onbepaalde tijd begraven en overgelaten aan de natuur. Het begraven op een Natuurbegraafplaats is goed betaalbaar. Op dit moment zijn er 4 begraafplaatsen waar een Islamitisch gedeelte is gerealiseerd. U wordt dus voor onbepaalde tijd begraven, volgens de Islamitische voorschriften en tussen alleen Moslims. Deze 4 locaties zijn; Eyglshof: Zuid-Limburg Mepperdennen: Drenthe Schapenmeer: Gelderland Zomerlanden: Zuid-Holland

Wij kunnen op iedere begraafplaats in Nederland begraven en werken met alle begraafplaatsen samen.

*Op de foto hieronder ziet u een foto van de Islamitische privé begraafplaats van BIBIN in Zuidlaren.

Contact

building   Islamitische Uitvaartzorg Amanah
location Koningin Wilhelminaweg 479 3737 BE Groenekan (Utrecht)
mail   Info@Amanahuitvaart.nl
folder KVK 63345293
Algemene voorwaarden: Algemene Voorwaarden Amanah

Overlijden melden  24/7 :                06 85 72 25 70
Algemene vragen  09:00 - 17:00:     06 24 74 29 71
Workshop:                                         06 18 15 82 58

Exclamation Triangle Check code