local phone 06 85 72 25 70 – Overlijden melden   24/7

Foetus begraven

Het verlies van een kind is een zeer aangrijpende gebeurtenis. In plaats van het genieten van het prille leven, wordt u helaas geconfronteerd met een groot verlies.
 
‘’De ogen tranen en het hart is bedroefd. Wij zullen zeggen wat onze Heer behaagt. O Ibrahim, waarlijk wij zijn bedroefd door jouw (tijdelijke) verlies.’’ Profeet Mohammed (vrede zij met hem). Overgeleverd door Bukhari.
 
Als een kindje levenloos geboren wordt met minder dan 24 weken zwangerschap, wordt het kindje een foetus genoemd. De wet schrijft voor dat indien een kindje met minder dan 24 weken levenloos geboren wordt, er geen aangifte van overlijden gedaan hoeft te worden bij de burgerlijke stand. Dat wil in de praktijk zeggen dat u uw kindje zonder tussenkomt van allerlei formaliteiten en instanties kunt begraven.
 
In meerdere gemeentes zijn er aparte islamitische gedeeltes voor foetussen. Hier kunt u uw kindje dat met minder dan 24 weken zwangerschap geboren is voor 10 jaar begraven. De kosten kunnen per gemeente verschillen. In de gemeente Utrecht liggen de totale kosten voor het begraven van een foetus inclusief onze dienstverlening op € 290,- (vastgesteld in 2021).
 
Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw kindje dat met minder dan 24 weken zwangerschap geboren is te begraven in een officieel kindergrafje. U kunt het graf dan kopen voor 10, 20, 30 jaar of voor onbepaalde tijd. De kosten voor een officieel kindergrafje zijn wel hoger dan een foetusgraf. 
Voor het begraven van een kindje dat geboren wordt met meer dan 24 weken zwangerschap gelden de zelfde voorwaarden als bij het begraven van kinderen en volwassenen. Zie daarvoor de pagina ‘’Begraven in Nederland of repatriëring naar het land van herkomst.’’  
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Contact

building   Islamitische Uitvaartzorg Amanah
location   Wezerdreef 11 3562 BC  Utrecht
mail   Info@Amanahuitvaart.nl
folder KVK 63345293
Algemene voorwaarden: Algemene Voorwaarden Amanah

06 85 72 25 70 – Overlijden melden  24/7
06 24 74 29 71 – Algemene vragen  09:00 - 17:00

Exclamation Triangle Check code