local phone 06 85 72 25 70 – Overlijden melden   24/7

Foetus begraven

Het verlies van een kind is een zeer aangrijpende gebeurtenis. In plaats van het genieten van het prille leven, wordt u helaas geconfronteerd met een groot verlies.

‘’De ogen tranen en het hart is bedroefd. Wij zullen zeggen wat onze Heer behaagt. O Ibrahim, waarlijk wij zijn bedroefd door jouw (tijdelijke) verlies.’’ Profeet Mohammed (vrede zij met hem). Overgeleverd door Bukhari.

Als een kindje levenloos geboren wordt met minder dan 24 weken zwangerschap, wordt het kindje een foetus genoemd. De wet schrijft voor dat indien een kindje met minder dan 24 weken levenloos geboren wordt, er geen aangifte van overlijden gedaan hoeft te worden bij de burgerlijke stand. Dat wil in de praktijk zeggen dat u uw kindje zonder tussenkomt van allerlei formaliteiten en instanties kunt begraven.

In meerdere gemeentes zijn er aparte islamitische gedeeltes voor foetussen. Hier kunt u uw kindje dat met minder dan 24 weken zwangerschap geboren is begraven. In Utrecht kunt u, uw kindje begraven in een foetus graf voor 10 jaar. In Almere, Zuidlaren, Nuenen, Bergen op zoom en Maastricht kunt u uw kindje tot 24 weken begraven voor onbepaalde tijd. Ook kunt u kiezen om uw kindje te laten begraven op een Natuurbegraafplaats. Er zijn 4 locaties met Islamitische gedeeltes op de volgende natuurbegraafplaatsen; Zuid-Holland, Gelderland, Limburg en Drenthe. Deze bieden grafrust aan voor onbepaalde tijd. Er zal dus GEEN opgraving plaatsvinden. Ook is het mogelijk om uw kindje tot 24 weken te repatriëren naar het land van herkomst.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw kindje dat met minder dan 24 weken zwangerschap geboren is te begraven in een officieel kindergraf. U kunt het graf dan kopen voor 10, 20, 30 jaar of voor onbepaalde tijd. De kosten voor een officieel kindergraf zijn wel hoger dan een foetusgraf.

Voor het begraven van een kindje dat geboren wordt met meer dan 24 weken zwangerschap gelden dezelfde voorwaarden als bij het begraven van kinderen en volwassenen. Zie daarvoor de pagina ‘’Begraven in Nederland of repatriëring naar het land van herkomst.’’

Voor meer informatie of prijzen kunt u contact met ons opnemen. De prijzen verschillen per begraafplaats

Contact

building   Islamitische Uitvaartzorg Amanah
location Koningin Wilhelminaweg 479 3737 BE Groenekan (Utrecht)
mail   Info@Amanahuitvaart.nl
folder KVK 63345293
Algemene voorwaarden: Algemene Voorwaarden Amanah

Overlijden melden  24/7 :                06 85 72 25 70
Algemene vragen  09:00 - 17:00:     06 24 74 29 71
Workshop:                                         06 18 15 82 58

Exclamation Triangle Check code